JOSE ONZE CHEFKOK IN SPANJE.

Wij zijn deze column gestart omdat wij heel veel vragen van onze vaste gasten kregen dat zij graag zelf eens een recept wilde maken, en of dat wij een recept konden geven wat niet al te moeilijk was en toch leuk was om te serveren bij vrienden en kennissen.


Wat deze mensen niet wisten is dat wij al enige tijd een chef kok in dienst hebben die voor ons de wijnen  en champagnes uit  Spanje inkoopt en deze naar Nederland stuurt die wij weer Importeren.
Jose is gepensioneerd en heeft een ware schat aan gerechten gekookt en klaar gemaakt, met zijn 55 jaar ervaring doet hij ons elke keer weer het schaamrood op onze kaken toveren wanneer hij een prachtig streekgerecht naar voren haalt.


Deze persoon hebben wij bereid gevonden om elke twee weken een gerecht op de site te zetten die u zelf kunt bereiden en waarbij wij het boodschappen lijstje al klaar voor u maken wat u alleen nog maar hoeft te printen.

Hay mas felicidad en dar que en recibir.

Spaanse likeurtjes voor na de maaltijd.

Spaanse likeurtjes voor na de maaltijd Veel restaurants bieden u na het nuttigen van een uitgebreide lunch of diner een likeurtje van het huis aan. Deze likeurtjes zijn er in veel soorten en smaken en niet alle namen zijn bij ons noorderlingen bekend. Vandaag stel ik er een aantal aan u voor.   De functie van een likeurtje na de maal­tijd is meerledig. De restauranthouder drukt er zijn waardering voor uw bezoek mee uit en u krijgt de kans uw aangenaam verblijf nog eventjes te verlengen....

»

Eerste poezencafe geopend in Madrid.

Eerste poezencafé geopend   MADRID – In Madrid werd onlangs het allereerste poezencafé van Spanje geopend.                                            In de ‘Gatoteca’, gelegen in de wijk Lavapiés, kan de bezoeker rustig zijn drankje nuttigen terwijl er naast hem of in de vensterbank één of meerdere poezen liggen te spinnen.                                                                    Sommige van de dieren vinden het...

»

Negende editie Tapasroute.

Negende editie tapasroute   ELCHE – Elche is afgelopen maandag begonnen aan de negende editie van de tapasroute ‘Destápate’.                 Na het succes van voorgaande edities is de deelname gegroeid en er zijn nu al zeventig bars en restaurants die meedoen.                                                                                                                                                  ...

»

Bacalao al pil - pil.

Bacalao al pil-pil Uit Baskenland   Ingrediënten4 middelgrote stukken kabeljauw¼ liter olijfolie6 knoflookteentjes 1 Spaanse peper BereidenTrek genoeg tijd uit voor dit gerecht. Laat de kabeljauw 36 uur in water staan, waarbij je het water 3 of 4 keer vernieuwt. Vervolgens de schubben en graden verwijderen, de vis kleinsnijden en met een doek goed afdrogen. Snijd de knoflook klein en verhit deze op een laag vuurtje. Haal de knoflook uit de pan, als deze begint te bruinen en leg hem...

»

Fabada Asturiana. (Bonenhutspot)

Fabada Asturiana (Bonenhutspot) Uit Asturië   Ingrediënten1 pond grote, witte bonen4 kleine of 2 grote chorizo´s 100 g pancetta100 g jamón serrano (Spaanse ham)(eventueel) 2 morcillas (bloedworst)(eventueel) 2 g lacón (varkenspootjes)½ ui, gesneden2 knoflookteentjes ½ theelepel paprikapoederietwat saffraanolijfolieverse peterselie zoutBereidenLaat de witte bonen een nacht van tevoren in water inweken. Doe de volgende dag de chorizos, pancetta, jamón serrano en eventueel andere...

»

He los je met weinig geld problemen op!

Mag ik u mijzelf aan u voorstellen mijn naam is Pedro ik ben de zoon van Jose uw welbekende chefkok in Spanje mijn vader mag geen enkele inspanning meer geven en moet totale rust houden, u kunt zich voorstellen hoe dit gaat vanaf zijn slaapkamer hoor ik met grote regelmaat Pedro dit kan je niet schrijven zo, dit moet je anders doen dit was de reden waarom ik nu de blogs vanuit ons restaurant schrijft waar ik als chefkok in de voetstappen van mijn Vader ben gestapt. Ik hoop dat u veel plezier...

»

Een zeer trieste mededeling.

Na een zeer lang ziekbed is onze chefkok in Spanje niet meer in staat om zijn kennis van recepten met ons te delen. Zijn arts heeft een totale rust voorgeschreven en dit houdt voor ons in dat hij zijn Blog niet meer mag voorzien van recepten en commentaren, wij wensen Jose en zijn vrouw beterschap toe en heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Wij hebben zijn zoon Pedro dan ook bereid gevonden om de taken van zijn vader over te nemen, hij zal korte stukjes van locale plaatsen in Spanje...

»

Forel uit Pamplona.

  Een typisch gerecht uit Pamplona (Navarra). Ingrediënten: 1,5 kilo forellen. 100 g. gesneden serranoham. 2 eetlepels meel. olijfolie. zout, gemalen zwarte peper.   Bereidingswijze: Maak de forellen goed schoon. Droog ze daarna af met keukenpapier en strooi peper en zout over binnen- en buitenkant. Bedek de binnenkant van de forel met ham en maak hem dicht met een stokje. Haal ze door de meel zodat de hele buitenkant goed bedekt wordt.Breng de olie in een koekenpan...

»

Pikante gehakt-empanadas

Ingrediënten 400 gram rundergehakt 1 pak (10 lapjes) diepvriesdeeg voor hartige taart olie om in te vetten 1 ui 1 teentje knoflook 1 kleine groene paprika 1 rode Spaanse peper 1 eetl. olijfolie 1/2 theel. djinten (gemalen komijn) versgemalen peper 1 eetl. bloem 1 theel. paprikapoeder 2 eetl. tomatenpuree 2 eetl. rozijnen 1 ei Bereiding Haal de deeglapjes met een mes van elkaar, laat ze 5 minuten ontdooien en verwijder de folie. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de...

»

Riojaanse Karbonades

    Riojaanse karbonaden. Ingrediënten voor 4 personen: 1 kopje olijfolie4 groene paprikas2 el olijfolie2 teentjes knoflook1 tl zout8 kleine rijpe tomaten1kopje rode wijn (rioja)4 stuks karbonade (rib of haas)zoutversgemalen peperolijfolie om te braden Bereidingswijze: Kopje olijfolie in een pan verhitten en de gewassen, ontpitte en in vieren gesneden paprika’s langzaam gaar smoren. De pan van het vuur halen en warm houden.In een andere pan olijfolie verhitten, de gepelde en met...

»

Het Verhaal achter Gazpacho.

    Wie het woord ‘gazpacho’ hoort denkt aan koude soep en zomerse, warme dagen. Maar eigenlijk betekent het woord gazpacho niet meer of minder dan een mengsel van ingrediënten. Als men in de wintermaanden ergens Gaz­pacho of Gazpachos op een menu ziet staan, is dit een warme schotel die af­komstig is uit La Mancha maar ook in de binnenlanden van de provincie Alicante heel populair is.In het binnenland van Spanje kan het in de herfst en winter flink koud worden en dus kent men daar...

»

Ziekte Bed van onze chef in SPANJE.

Na een landurig ziektebed is onze Chef weer aan het herstellen. Hij probeert dan ook weer op kort termijn zijn recepten te gaan schrijven. Namens onze chef wil ik onze vaste klanten bedanken die hem leuke en hartverwarmende boodschappen hebben gestuurd. Dank u voor het medeleven.   Pablo's...

»

Zalmfilet met gorgonzola.

  Zalmfilet met gorgonzola.  Bereiding.Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalm aan de roze kant in ca. 2 minuten lichtbruin. Snijd intussen de gorgonzola in vier plakken. Keer de zalmfilets en leg de gorgonzola erop.Strooi de peterselie erover en schenk langs de rand van de pan de wijn erbij. Smoor de zalm zonder deksel in 5-6 minuten zachtjes gaar en laat de wijn verdampen.Lekker met roergebakken spitskool en gebakken...

»

Langoustines met twee sausjes.

Langoustines met twee sausjes. BereidingVerwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui met de helft van de knoflook zachtjes glazig. Schenk de sherry en visfond erbij en laat alles  op zacht vuur sudderen en indampen tot er nog een kwart van het vocht over is. Pureer de saus met een staafmixer en breng het sausje op smaak met zout en peper. Wrijf de rest van de knoflook met wat zout in een vijzel fijn en meng de mayonaise erdoor. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en...

»

Pisto met spaanse ham/Pisto_con_jamon_huevo.

Pisto met spaanse ham / Pisto_con_jamon_huevo. Bereiding : Snij alle groenten in middelmatig grote stukken(de tomaten gepeld en zonder zaadjes). Bak alles samen met een beetje olijfolie lichtjes aan, totdat het een beetje zacht is geworden. Voeg daarna wat zout toe en dien het geheel op in een voorverwarmde, kleine casserole met een plakje Serrano ham en een stukje gekookte ei. Dit is een typisch mediterrane gerecht (variaties hierop bestaan met aubergine, pompoen etc. ) dat voornamelijk...

»

Pagina's: 1 2

Aanmelden

 

keuken

algemeen