21/08/2013 om 8:09 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

Bacalao al pil-pil

Uit Baskenland

 

Ingrediënten
4 middelgrote stukken kabeljauw
¼ liter olijfolie
6 knoflookteentjes 
1 Spaanse peper 
Bereiden
Trek genoeg tijd uit voor dit gerecht. Laat de kabeljauw 36 uur in water staan, waarbij je het water 3 of 4 keer vernieuwt. Vervolgens de schubben en graden verwijderen, de vis kleinsnijden en met een doek goed afdrogen. Snijd de knoflook klein en verhit deze op een laag vuurtje. Haal de knoflook uit de pan, als deze begint te bruinen en leg hem apart. Gebruik dezelfde pan en olie om de kabeljauw 10 minuten op een laag vuurtje te bakken. Verwarm ietwat van de olie van de kabeljauw in een andere pan, waarna de stukken kabeljauw met de huid naar beneden in die pan kunnen worden gelegd. Beweeg de pan heen en weer en voeg beetje bij beetje de olie uit de andere pan toe. Voeg de knoflook en ietwat Spaanse peper toe, als de kabeljauw gaar is.

 Drink hier een heerlijke koude rose of een mooie rode wijn bij, eet u smakelijk.

<<< terug

 

keuken

algemeen