21/08/2013 om 8:04 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

Fabada Asturiana (Bonenhutspot)

Uit Asturië

 

Ingrediënten
1 pond grote, witte bonen
4 kleine of 2 grote chorizo´s 
100 g pancetta
100 g jamón serrano (Spaanse ham)
(eventueel) 2 morcillas (bloedworst)
(eventueel) 2 g lacón (varkenspootjes)
½ ui, gesneden
2 knoflookteentjes 
½ theelepel paprikapoeder
ietwat saffraan
olijfolie
verse peterselie 
zout
Bereiden
Laat de witte bonen een nacht van tevoren in water inweken.

Doe de volgende dag de chorizos, pancetta, jamón serrano en eventueel andere vleesproducten in een lage pan, waarna de bonen eroverheen gelegd worden. Voeg vervolgens water toe, zodat de bonen en het vlees net helemaal onder water liggen. Breng dit geheel met middelmatige hitte aan de kook. Laat het mengsel vervolgens een uur op laag vuur sudderen. Let wel op dat de bonen onder water blijven en voeg, indien nodig, water toe. 
Fruit in een andere pan in een paar minuten de ui, knoflook, paprikapoeder en saffraan. Voeg deze kruiden vervolgens met peterselie en zout aan de bonen toe. Meng alles goed en laat het geheel nog een uur koken. Dan serveren en smakelijk eten!

<<< terug

 

keuken

algemeen