22/02/2013 om 15:31 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

 

Een typisch gerecht uit Pamplona (Navarra).

Ingrediënten:

1,5 kilo forellen.

100 g. gesneden serranoham.

2 eetlepels meel.

olijfolie.

zout, gemalen zwarte peper.

 

Bereidingswijze:

Maak de forellen goed schoon.

Droog ze daarna af met keukenpapier en strooi peper en zout over binnen- en buitenkant.

Bedek de binnenkant van de forel met ham en maak hem dicht met een stokje.

Haal ze door de meel zodat de hele buitenkant goed bedekt wordt.
Breng de olie in een koekenpan aan de kook.

Bak de forellen daarna op een half vuur aan beide kanten.

Leg ze daarna op een bord met keukenpapier zodat het vet geabsorbeerd wordt.

Warm serveren met stukjes citroen.
Dit gerecht kan ook in de over en zonder gebruik te maken van meel.

Besproei de forel eerst met wat olijfolie op de bakplaat.

<<< terug

 

keuken

algemeen