18/08/2013 om 9:52 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

Mag ik u mijzelf aan u voorstellen mijn naam is Pedro ik ben de zoon van Jose uw welbekende chefkok in Spanje mijn vader mag geen enkele inspanning meer geven en moet totale rust houden, u kunt zich voorstellen hoe dit gaat vanaf zijn slaapkamer hoor ik met grote regelmaat Pedro dit kan je niet schrijven zo, dit moet je anders doen dit was de reden waarom ik nu de blogs vanuit ons restaurant schrijft waar ik als chefkok in de voetstappen van mijn Vader ben gestapt.

Ik hoop dat u veel plezier zal beleven aan de Blogs die zullen verschijnen en de recepten met veel plezier zal gaan gebruiken.

Hier is mijn eerste Blog de vindingrijkheid van een gemeente die weinig geld bezit in de gemeente kas!!


Geiten zorgen voor brandgangen


JIJONA – Het is zomer, het is droog en dus is er veel kans op bosbranden. De gemeenten hebben echter weinig geld beschikbaar om droog onkruid weg te halen of in de bosrijke gebieden brandgangen bij te houden. De gemeente Jijona heeft iets op dat probleem gevonden. Voor een klein bedragje werd een herder met een kudde van 400 witte geiten bereid gevonden gedurende enkele maanden elke dag het gebied rondom de bergpas Carrasqueta af te grazen. De hongerige geiten schoonden al grazend het terrein af en zorgden er zo voor dat de brandgangen weer schoon waren en er minder brandbaar onkruid aan de voet van de bomen groeit. Door de overvloedige regenval in de lente was het probleem van hoog opgroeiend onkruid dit jaar groter dan anders en de herder en zijn geiten hebben daar een einde aan gemaakt.




<<< terug

 

keuken

algemeen