11/07/2012 om 15:01 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

Langoustines met twee sausjes.

Bereiding
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui met de helft van de knoflook zachtjes glazig. Schenk de sherry en visfond erbij en laat alles  op zacht vuur sudderen en indampen tot er nog een kwart van het vocht over is.

Pureer de saus met een staafmixer en breng het sausje op smaak met zout en peper.

Wrijf de rest van de knoflook met wat zout in een vijzel fijn en meng de mayonaise erdoor.

Breng op smaak met enkele druppels citroensap en chilipeper.
Dep de langoustines goed droog. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de langoustines met vijf tegelijk op hoog vuur in 4 minuten rondom tot ze mooi roze en gaar zijn.
Of breng in een grote pan ruim water aan de kook en kook de langoustines in 4 minuten roze en gaar.
Laat de langoustines op keukenpapier uitlekken.
Serveer de langoustines op borden of in een schaal en geef de aïoli en het uiensausje erbij.
Lekker met stokbrood.
Als alternatief kun je voor dit recept ook langoustine-staarten of grote tijgergarnalen gebruiken.

Boodschappenlijstje. 

20 langoustines.
3 eetlepels olijfolie.
1 grote ui, gesnipperd.
versgemalen zwarte peper.
3 tenen knoflook, fijngehakt.
200 ml medium dry sherry.
400 ml visfond.
6 eetlepels mayonaise.
citroensap.
½ theelepel chilipoeder.
(6 eetlepels olijfolie) extra virgin.
 

<<< terug

 

keuken

algemeen