04/02/2013 om 16:24 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

Ingrediënten

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 pak (10 lapjes) diepvriesdeeg voor hartige taart
  • olie om in te vetten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine groene paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1/2 theel. djinten (gemalen komijn)
  • versgemalen peper
  • 1 eetl. bloem
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. rozijnen
  • 1 ei

Bereiding

  1. Haal de deeglapjes met een mes van elkaar, laat ze 5 minuten ontdooien en verwijder de folie. Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bakplaat in of bekleed deze met bakpapier. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn. Halveer de paprika en de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd het      vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook, paprika en peper. Voeg het gehakt, komijn, peper, bloem en paprikapoeder toe en bak dit rul. Meng de tomatenpuree, 1-2 eetl. water en de rozijnen erdoor. Laat het iets afkoelen.
  3. Steek met een steker, glas of kommetje rondjes (9 cm) uit de deeglapjes en leg ze naast elkaar. Leg de vulling op één helft van de rondjes en maak de randen van het deeg vochtig met water. Vouw het deeg over de vulling, druk de randen op elkaar en plet ze iets met een vork. Bestrijk de bovenkant      met losgeklopt ei en prik er enkele gaatjes in met een vork. Bak de empanadas in het midden van de oven goudbruin en gaar in 15 minuten.

 

<<< terug

 

keuken

algemeen