11/07/2012 om 14:47 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

Pisto met spaanse ham / Pisto_con_jamon_huevo.

Bereiding :

Snij alle groenten in middelmatig grote stukken(de tomaten gepeld en zonder zaadjes).

Bak alles samen met een beetje olijfolie lichtjes aan, totdat het een beetje zacht is geworden.

Voeg daarna wat zout toe en dien het geheel op in een voorverwarmde, kleine casserole met een plakje Serrano ham en een stukje gekookte ei.

Dit is een typisch mediterrane gerecht (variaties hierop bestaan met aubergine, pompoen etc. ) dat voornamelijk in de lente en najaar wordt gemaakt, wanneer de gebruikte groenten maximaal verkrijgbaar zijn.

Het bevat veel vezels en vitaminen.

 

Boodschappenlijstje. 

Ingrediënten:

600 gr uien.
300 gr rode paprika.
300 gr groene paprika.
500 g verse tomaten.
500 g courgette.
Olijfolie extra virgen.
ZeeZout.
Serrano ham.
Ei ( gekookt ).

<<< terug

 

keuken

algemeen