04/02/2013 om 16:07 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

 

 

Riojaanse karbonaden.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kopje olijfolie
4 groene paprikas
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl zout
8 kleine rijpe tomaten
1kopje rode wijn (rioja)
4 stuks karbonade (rib of haas)
zout
versgemalen peper
olijfolie om te braden

Bereidingswijze:

Kopje olijfolie in een pan verhitten en de gewassen, ontpitte en in vieren gesneden paprika’s langzaam gaar smoren.

De pan van het vuur halen en warm houden.
In een andere pan olijfolie verhitten, de gepelde en met zout fijngewreven teentjes knoflook glazig fruiten.

De tomaten ontvellen, kruislings insnijden en in de knoflookolie zetten.

Rode wijn erbij gieten, met peper, zout en eventueel wat suiker kruiden en op middelhoog vuur

8-10 minuten zachtjes laten koken.

Vervolgens de paprika’s voorzichtig door de tomaten scheppen.

De karbonaden met zout en peper bestrooien en in de olijfolie braden.

De paprika-tomatensaus over het vlees scheppen en opdienen.

Eventueel garneren met fijngehakte peterselie.

<<< terug

 

keuken

algemeen