11/07/2012 om 15:08 in Een heerlijk Recept van onze Spaanse chef kok

 

Zalmfilet met gorgonzola.

 Bereiding.
Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalm aan de roze kant in ca. 2 minuten lichtbruin. Snijd intussen de gorgonzola in vier plakken.

Keer de zalmfilets en leg de gorgonzola erop.
Strooi de peterselie erover en schenk langs de rand van de pan de wijn erbij.

Smoor de zalm zonder deksel in 5-6 minuten zachtjes gaar en laat de wijn verdampen.
Lekker met roergebakken spitskool en gebakken krieltjes.

 

Boodschappenlijst.
4 zalmfilets (à 150 gram).
25 gram boter.
100 gram gorgonzola (of roombrie).
4 eetlepels fijngehakte peterselie (vers of diepvries van Darégal).
1 dl droge witte wijn.
zee zout en peper.

<<< terug

 

keuken

algemeen