Onze chefkok in Spanje

 

JOSE ONZE CHEFKOK IN SPANJE.

Wij zijn deze column gestart omdat wij heel veel vragen van onze vaste gasten kregen dat zij graag zelf eens een recept wilde maken, en of dat wij een recept konden geven wat niet al te moeilijk was en toch leuk was om te serveren bij vrienden en kennissen.


Wat deze mensen niet wisten is dat wij al enige tijd een chef kok in dienst hebben die voor ons de wijnen  en champagnes uit  Spanje inkoopt en deze naar Nederland stuurt die wij weer Importeren.
Jose is gepensioneerd en heeft een ware schat aan gerechten gekookt en klaar gemaakt, met zijn 55 jaar ervaring doet hij ons elke keer weer het schaamrood op onze kaken toveren wanneer hij een prachtig streekgerecht naar voren haalt.


Deze persoon hebben wij bereid gevonden om elke twee weken een gerecht op de site te zetten die u zelf kunt bereiden en waarbij wij het boodschappen lijstje al klaar voor u maken wat u alleen nog maar hoeft te printen.

Hay mas felicidad en dar que en recibir.

Gazpacho.

Gazpacho.                                               Bereidingswijze Maak een kruisje in het midden van elke tomaat. Dek af met kokend water gedurende 1 minuut. Doe ze daarna in koud water, afgieten en verwijderen van de vel. Hak het vruchtvlees zo fijn mogelijk dat het bijna een puree is. Meng de tomaten, 1 van de gehakte komkommer, 1 van de gehakte groene peper, knoflook, olijven, azijn, olie en tomatenpuree, en breng op smaak. Bedek...

»

Dronken kIp in Brandy.

Dronken Kip in Brandy.   Bij gebruik van een hele kip, maak deze schoon en deel hem in 4 delen. Doe peper en zout op de kip naar smaak. Bak lichtjes de kip in een laagje olijfolie en leg deze vervolgens apart. Snij de ui heel klein en de tomaat in 4 delen, snij ook de Jamon Serrano in kleine reepjes.   Bak vervolgens in de olijfolie waar de kip eerder is gebakken de fijngehakte Ui, zodra de Ui mooi goudkleurig begint te worden voeg er de stukken tomaat aan toe, wacht een paar...

»

Churros een heerlijk nagerecht gedoopt in Chocolade.

  Churros een heerlijk nagerecht gedoopt in suiker of chocolade.     Ingredienten:   1 kopje bloem½ theelepel zout1 theelepel olie1 kopje waterOlie voor frituren   Bereidingswijze:   Plaats het water (kan de helft melk), olie of boter en zout in de pot totdat het begint te koken, zonder het verwijderen van het vuur. Voeg de bloem toe, roer snel en constant met een houten lepel, totdat het een harde massa wordt. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Plaats het deeg in...

»

Mojama met Honing en Noten.

      Mojama, noten en Honing.   Ingredienten: Half belegen Spaanse geitenkaas, walnoten, Pruimen zonder pit, Honing ( bloemenhoning ) Bereiding : Leg de ingredienten zoals op de foto. Stukje kaas waarop een halve walnoot waarop weer een stukje mojama met daarop weer de pruim en daarop weer walnoot. Over het geheel sprenkel een beetje bloemenhoning erover. Dit is een Tapa / Pinxto voor een of 2 happen...  Eventueel kan dus het geheel op een toast gelegd...

»

Vis in Zoutkorst gebakken ( dorada a la sal).

Vis in Zoutkorst gebakken ( dorada a la sal). Als het in Palma, de hoofdstad van Mallorca, warm wordt dan trekken de inwoners naar de schilderachtige haven van Andratx voor een ontspannen zondagsmaal. Dit gerecht is een specialiteit van de talrijke kleine restaurantjes langs de haven. De vis in een korst van zout wordt zonder opsmuk in veelgebruikte, gedeukte bakblikken op tafel gezet, waarna de zoutkorst wordt stukgeslagen en de sappige vis wordt gefileerd en opgediend. Goudbrasem is langs...

»

Gegrilde lamsbout met aardappeltjes/ Cordero asado con ajo y romero

   Gegrilde lamsbout met aardappeltjes/ Cordero asado con ajo y romero. De keuken raakt doordrongen van de heerlijkste aroma’s als u dit eenvoudige recept uit Aragon maakt.  De noordelijke streek is befaamd om zijn zuiglam, waarvan het malse vlees smakelijk wordt doordat het dier graast in de weide vol wilde kruiden. Om een volle knoflooksmaak te krijgen moet de lamsbout ten minste twee uur in de marinade staan. Boodschappenlijst voor ca. 6-8 personen. 15 tenen knoflook, ongeschild...

»

De originele Spaanse Paella voor de heerlijke voorjaars avond.

De originele Spaanse Paella voor de heerlijke voorjaars avond.                                                Heel veel klanten van ons hebben de vraag gesteld, weet jij misschien een goed recept voor paella te maken. Er zijn zoveel streekgerechten en iedere plaats maakt zijn eigen paella, waar het op aan komt bij een goede paella is geduld en neemt de tijd er voor en is de onderlaag iets aangedikt dan is dit een goed teken dit is namelijk het...

»

Patatas Bravas (pikante aardappels).

Patatas Bravas. Deze klassieke Catalaanse tapas wordt niets voor niets ‘pikant, genoemd – de saus moet scherp zijn. Voor dit gerecht vindt u evenveel authentieke recepten als er koks in Spanje zijn. Iedere kok heeft zijn eigen manier van klaarmaken: soms worden de aardappelen gefrituurd en dikwijls zijn de knoflookmayonaise en de olie met chilipepers met elkaar vermengd. Dit recept is een variant van de aardappels die worden geserveerd in Bar Tomás in de modieuze buurt Sarriá in...

»

Olijven met ansjovis (azeitunas y boquerones).

Olijven met ansjovis (azeitunas y boquerones). In een modieus restaurant in Barcelona kun je dergelijke tapas bij een drankje geserveerd krijgen. Het is de eenvoud zelf, en een uitstekende gelegenheid om je beste extra Virgine olijfolie te gebruiken waarvan de smaak bij het Koken normaal verloren gaat. Eigenlijk is deze tapas een prachtig voorbeeld van een Spaanse snelle hap, want alle ingrediënten staan gewoon in uw keuken. Een ander snel en eenvoudig voorbeeld: rol een gemarineerde...

»

Gemarineerde olijven (azeitunas aliñadas).

Gemarineerde olijven   (azeitunas aliñadas). Een Spaanse kok kan even goed gemarineerde olijven kopen als zelf maken, want de keus in smaken is vrijwel onbeperkt. In supermarkten en op de markt zijn altijd allerlei soorten gekruide olijven te krijgen, gecombineerd met andere groenten zoals chilipepers en de lange, zoete mediterrane paprika’s. Maar als er niet zo veel keuze is dan is het handig om een pot van deze olijven in voorraad te hebben of om het lekker bij de borrel te...

»

tortilla al horno. (tortilla uit de oven).

tortilla al horno. (tortilla uit de oven). In de Madrileense tapasbars krijgt u dit gerecht soms  eenvoudig in 2,5 cm grote dobbelsteentjes geserveerd met cocktailprikkertjes, terwijl ze in andere  delen van Spanje ook wel op een sneetje  brood worden opgediend. Bekleed een bakvorm van 18 x 25 cm met bakpapier smeer dit in met olie en zet de vorm terzijde voor later. Doe wat olie, knoflook, bosuitjes en paprika in een bakpan en laat dit boven een matig vuur al roerend 10 minuten bakken...

»

esqueixada. (traditionele catalaanse gezouten Kabeljauwsalade).

esqueixada. (traditionele catalaanse  gezouten Kabeljauwsalade).   In trendy restaurants in Barcelona wordt de gezouten kabeljauw in deze klassieke salade in dunne plakken geserveerd met plakjes tomaat, paprika, en olijven. De hier beschreven, wat meer landelijke versie zult u vooral in restaurants op het platte land tegen komen. Evenals ceviche wordt de vis in dit recept “gaar “ door het zuur van de azijn en citroensap.   Leg de gezouten vis in een grote schaal, giet er koud water...

»

Pagina's: 1 2

Aanmelden

onbeperkt gamba's eten

Woensdag, donderdag of zondagavond kan je onbeperkt gamba's eten voor euro 22.50 per persoon

Click Me
hamburgers en sate

Onbeperkt SpareRibs in 10 smaken voor euro 18.00 per persoon en op vrijdag en zaterdag 24.95 p.p.

Click Me

Wij zijn geopend al 30 jaar geleden!

rectaurant PABLO`S CANTINA

Houttuinen 32
3311 CE Dordrecht
Tel. 078-614 2126
Mob. 06-2635 8171

Kaart vergroter
Hamburgers en sate. 
Al het vlees is bbq grill op houtskool!

Argentijnse Grill & Houtskool
Hamburgers en sate. Al het vlees is bbq grill op houtskool!

Ga verder
catering

CATERING : bel nu : 06 - 2635 8171
Nieuwsgierig naar hoe wij ook de catering voor u kunnen verzorgen?

Ga verder