ONZE CHEFKOK IN SPANJE · Dronken kip in Brandy

22/02/2019 om 23:08 in Spaanse chef kok
Dronken kip in Brandy
 Bij gebruik van een hele kip, maak deze schoon en deel hem in 4 delen.
Doe peper en zout op de kip naar smaak.
Bak lichtjes de kip in een laagje olijfolie en leg deze vervolgens apart.
Snij de ui heel klein en de tomaat in 4 delen, snij ook de Jamon Serrano in kleine reepjes.
 
Bak vervolgens in de olijfolie waar de kip eerder is gebakken de fijngehakte Ui, zodra de Ui mooi goudkleurig begint te worden voeg er de stukken tomaat aan toe, wacht een paar minuutjes en doe er vervolgens de Brandy erbij.
 
Vervolgens leg de eerder gebakken kip weer terug in de pan bij het mengsel van ui, tomaat en Brandy en laat het vervolgens een tijdje koken op laag vuur.
In de Tussentijd hakt u de amandelen fijn en meng deze met de vleesbouillon.
Dit mengsel gaat vervolgens samen met de champignons ( fijngehakt ) en de Jamon Serrano in de pan bij de kip.
Laat dit vervolgens zolang op laag vuur staan tot de kip mooi zacht is.  
Serveer dit bijvoorbeeld met wat patatas bravas en salade.
 
Boodschappen lijst voor vier personen:
1 hele kip ( ongeveer 1 kilo ) of vier kipfilets.
350 gram Tomaten.
250 gram Uien.
200 gram Champignons.
100 gram Jamon Serrano.
30 gram Amandelen.
1 dl Olijfolie Virgin Extra.
1 kop vlees bouillon.
2 glaasjes Brandy ( glaasjes ter grootte van een jeneverglas ).
Zout.
Peper.

<<< terug

Wij zijn geopend al 30 jaar geleden!

Wij wensen u veel heerlijke maaltijden toe!

rectaurant PABLO`S CANTINA

Houttuinen 32
3311 CE Dordrecht
Tel. 078-614 2126
Mob. 06-2635 8171

Kaart vergroter
Hamburgers en sate. 
Al het vlees is bbq grill op houtskool!

Argentijnse Grill & Houtskool
Hamburgers en sate. Al het vlees is bbq grill op houtskool!

Ga verder
catering

CATERING : bel nu : 06 - 2635 8171
Nieuwsgierig naar hoe wij ook de catering voor u kunnen verzorgen?

Ga verder