ONZE CHEFKOK IN SPANJE · Fabada Asturiana

22/02/2019 om 23:40 in Spaanse chef kok
Fabada Asturiana (Bonenhutspot)
Uit Asturië
 
Ingrediënten
1 pond grote, witte bonen
4 kleine of 2 grote chorizo´s
100 g pancetta
100 g jamón serrano (Spaanse ham)
(eventueel) 2 morcillas (bloedworst)
(eventueel) 2 g lacón (varkenspootjes)
½ ui, gesneden
2 knoflookteentjes
½ theelepel paprikapoeder
ietwat saffraan
olijfolie
verse peterselie
zout

Bereiden
Laat de witte bonen een nacht van tevoren in water inweken.
Doe de volgende dag de chorizos, pancetta, jamón serrano en eventueel andere vleesproducten in een lage pan, waarna de bonen eroverheen gelegd worden. Voeg vervolgens water toe, zodat de bonen en het vlees net helemaal onder water liggen. Breng dit geheel met middelmatige hitte aan de kook. Laat het mengsel vervolgens een uur op laag vuur sudderen. Let wel op dat de bonen onder water blijven en voeg, indien nodig, water toe.
Fruit in een andere pan in een paar minuten de ui, knoflook, paprikapoeder en saffraan. Voeg deze kruiden vervolgens met peterselie en zout aan de bonen toe. Meng alles goed en laat het geheel nog een uur koken. Dan serveren en smakelijk eten!
 
 

<<< terug

Wij zijn geopend al 30 jaar geleden!

Wij wensen u veel heerlijke maaltijden toe!

rectaurant PABLO`S CANTINA

Houttuinen 32
3311 CE Dordrecht
Tel. 078-614 2126
Mob. 06-2635 8171

Kaart vergroter
Hamburgers en sate. 
Al het vlees is bbq grill op houtskool!

Argentijnse Grill & Houtskool
Hamburgers en sate. Al het vlees is bbq grill op houtskool!

Ga verder
catering

CATERING : bel nu : 06 - 2635 8171
Nieuwsgierig naar hoe wij ook de catering voor u kunnen verzorgen?

Ga verder