ONZE CHEFKOK IN SPANJE

Wij zijn deze column gestart omdat wij heel veel vragen van onze vaste gasten kregen dat zij graag zelf eens een recept wilde maken, en of dat wij een recept konden geven wat niet al te moeilijk was en toch leuk was om te serveren bij vrienden en kennissen.
Wat deze mensen niet wisten is dat wij al enige tijd een chef kok in dienst hebben die voor ons de wijnen  en champagnes uit  Spanje inkoopt en deze naar Nederland stuurt die wij weer Importeren.
Jose is gepensioneerd en heeft een ware schat aan gerechten gekookt en klaar gemaakt, met zijn 55 jaar ervaring doet hij ons elke keer weer het schaamrood op onze kaken toveren wanneer hij een prachtig streekgerecht naar voren haalt.
Deze persoon hebben wij bereid gevonden om elke twee weken een gerecht op de site te zetten die u zelf kunt bereiden en waarbij wij het boodschappen lijstje al klaar voor u maken wat u alleen nog maar hoeft te printen. Hay mas felicidad en dar que en recibir.

Gegrilde lamsbout met aardappeltjes

Gegrilde lamsbout met aardappeltjes / Cordero asado con ajo y romero. De keuken raakt doordrongen van de heerlijkste aroma’s als u dit eenvoudige recept uit Aragon maakt.  De noordelijke streek is befaamd om zijn zuiglam, waarvan het malse vlees smakelijk wordt doordat het dier graast in de weide vol wilde kruiden. Om een volle knoflooksmaak te krijgen moet de lamsbout ten minste twee uur in de marinade staan.   Boodschappenlijst voor ca. 6-8 personen. 15 tenen knoflook, ongeschild maar...

»

De originele Spaanse Paella

De originele Spaanse Paella voor de heerlijke voorjaars avond.                                                Heel veel klanten van ons hebben de vraag gesteld, weet jij misschien een goed recept voor paella te maken. Er zijn zoveel streekgerechten en iedere plaats maakt zijn eigen paella, waar het op aan komt bij een goede paella is geduld en neemt de tijd er voor en is de onderlaag iets aangedikt dan is dit een goed teken dit is namelijk het...

»

Patatas Bravas

Patatas Bravas. Deze klassieke Catalaanse tapas wordt niets voor niets ‘pikant, genoemd – de saus moet scherp zijn. Voor dit gerecht vindt u evenveel authentieke recepten als er koks in Spanje zijn. Iedere kok heeft zijn eigen manier van klaarmaken: soms worden de aardappelen gefrituurd en dikwijls zijn de knoflookmayonaise en de olie met chilipepers met elkaar vermengd. Dit recept is een variant van de aardappels die worden geserveerd in Bar Tomás in de modieuze buurt Sarriá in...

»

Olijven met ansjovis

Olijven met ansjovis (azeitunas y boquerones). In een modieus restaurant in Barcelona kun je dergelijke tapas bij een drankje geserveerd krijgen. Het is de eenvoud zelf, en een uitstekende gelegenheid om je beste extra Virgine olijfolie te gebruiken waarvan de smaak bij het Koken normaal verloren gaat. Eigenlijk is deze tapas een prachtig voorbeeld van een Spaanse snelle hap, want alle ingrediënten staan gewoon in uw keuken. Een ander snel en eenvoudig voorbeeld: rol een gemarineerde...

»

Gemarineerde olijven

Gemarineerde olijven (azeitunas aliñadas). Een Spaanse kok kan even goed gemarineerde olijven kopen als zelf maken, want de keus in smaken is vrijwel onbeperkt. In supermarkten en op de markt zijn altijd allerlei soorten gekruide olijven te krijgen, gecombineerd met andere groenten zoals chilipepers en de lange, zoete mediterrane paprika’s. Maar als er niet zo veel keuze is dan is het handig om een pot van deze olijven in voorraad te hebben of om het lekker bij de borrel te...

»

Tortilla al horno

Tortilla al horno. (tortilla uit de oven). In de Madrileense tapasbars krijgt u dit gerecht soms  eenvoudig in 2,5 cm grote dobbelsteentjes geserveerd met cocktailprikkertjes, terwijl ze in andere  delen van Spanje ook wel op een sneetje  brood worden opgediend. Bekleed een bakvorm van 18 x 25 cm met bakpapier smeer dit in met olie en zet de vorm terzijde voor later.Doe wat olie, knoflook, bosuitjes en paprika in een bakpan en laat dit boven een matig vuur al roerend 10 minuten bakken tot...

»

Esqueixada

Esqueixada (traditionele catalaanse  gezouten Kabeljauwsalade).   In trendy restaurants in Barcelona wordt de gezouten kabeljauw in deze klassieke salade in dunne plakken geserveerd met plakjes tomaat, paprika, en olijven. De hier beschreven, wat meer landelijke versie zult u vooral in restaurants op het platte land tegen komen. Evenals ceviche wordt de vis in dit recept “gaar “ door het zuur van de azijn en citroensap.   Leg de gezouten vis in een grote schaal, giet er koud water...

»

Pagina's: 1 2

Wij zijn geopend al 30 jaar geleden!

Wij wensen u veel heerlijke maaltijden toe!

rectaurant PABLO`S CANTINA

Houttuinen 32
3311 CE Dordrecht
Tel. 078-614 2126
Mob. 06-2635 8171

Kaart vergroter
Hamburgers en sate. 
Al het vlees is bbq grill op houtskool!

Argentijnse Grill & Houtskool
Hamburgers en sate. Al het vlees is bbq grill op houtskool!

Ga verder
catering

CATERING : bel nu : 06 - 2635 8171
Nieuwsgierig naar hoe wij ook de catering voor u kunnen verzorgen?

Ga verder